Invitation

Boglancering, reception og gratis foredrag på Hofteatret med Henrik Engelbrecht

Operaeksperten og musikformidleren Henrik Engelbrecht følger nu op på sin anmelderroste salgssucces Opera i guldalderens København med endnu en gennemillustreret bog, som denne gang tager nutidens læser med på en levende og medrivende rejse tilbage til den operavirkelighed, som H.C. Andersen mødte over hele Europa flere end 1000 gange i løbet af sit liv.

Du er hermed – gerne med ledsager – inviteret til lanceringsreception med lidt godt i glassene på Andersens fødselsdag

Tirsdag 2. april kl. 16-18 i Teatermuseet på Hofteatret

Bogen udkommer samme dag, og den følger Andersen helt fra begyndelsen, da han selv som dreng i Odense drømmer om en stor sangerkarriere og som teenager faktisk synger i koret på Det Kongelige Teater – og vi er også med, når han får mange af de operatekster, han forsøger sig med, da han bliver fyret som sanger, lige i hovedet igen. Han oplever 1800–tallets megastjerner som Maria Malibran og Jenny Lind, de splinternye operaer af Meyerbeer, Verdi og Wagner, og han skriver hjem om den vilde oplevelse af at sidde i de enorme operahuse i Napoli, Wien og Paris.

Henrik Engelbrecht er guide på turen tilbage til midten af 1800–tallet ved hjælp af H.C. Andersens egne dagbøger, rejsebreve og operatekster – en overset guldgrube af overraskende førstehåndsindtryk af Danmarks og Europas teaterverden af i går.

Ved receptionen på Hofteatret indleder Henrik Engelbrecht med et foredrag om Andersens operainteresse – og han signerer efterfølgende bogen, som på dagen kan købes til særpris kr. 300,-(vejl. udsalgspris er kr. 399,-). Betaling kan ske kontant eller med MobilePay– ikke med Dankort eller kreditkort.

Der er gratis adgang til arrangementet – men husk tilmelding senest 26. marts til:
tilmelding@teatermuseet.dk 
(skriv: ”Tilmelding Engelbrecht” i emnefeltet)

Transport til Slotsholmen og Christiansborg Ridebane:
Bus 1A · 2A · 11A ·14· 26 · 66
S-tog til Hovedbanegården eller Nørreport station
Metro til Kongens Nytorv eller Christianshavn