Claudio Abbados EU-orkester lukker

Claudio-Abbado-LEn trist dag, ikke mindst for de omkring 3000 unge musikere, som i løbet af de sidste 40 år har spillet i The European Union Youth Orchestra (EUYO), som lukker pr, 1. september i år. Også mange danske musikere har været gennem møllen, og fået deres første oplevelser af at spille i orkester på virkelig højt plan med verdens førende dirigenter.

EU-komissionen har simpelthen droppet støtten til orkestret, grundlagt af Claudio Abbado, som var tilbagevendende dirigent for det i mange år.

EUYO er “den eneste organisation i verden, der rekrutterer og bringer unge musikere sammen hvert år i den europæiske ånd”, siger orkesterchef Marshal Marcus. “Hvis EU ikke er villige til at støtte deres eget ungdomsorkester, må det lukke. En trist dag for EU.”

Læs mere her. Og se, hvordan du kan støtte orkestret her.

 

2 Comments

 1. Svar
  klaus 12-05-2016

  Det er så begrædende sørgeligt . Et vidunderlig smukt levende stykke kultur historie er til ende

 2. Svar
  Gert Sørensen 12-05-2016

  Kære Henrik

  Det er ikke synd for os, der har været der – men synd for alle fremtidige generationer af musikere. Så mange kontakter er blevet knyttet og så megen erfaring vundet. Og hvornår får man som 18 årig lov at spille med en dirigent som den alt for tidligt afdøde Abbado – eller andre i den kaliber. Det er et evigt minde, som unge musikere ikke får lov at få fremover…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.