Franco Fagioli – Arias for Caffarelli

Jeg havde egentlig lovet mig selv, at jeg ikke ville bruge min blog til at reklamere for Tivolis koncerter (i særlig stort omfang, i hvert fald), men det gør jeg altså indirekte alligevel nu. Simpelthen fordi jeg bare MÅ anbefale den ret utrolige, unge kontratenor Franco Fagiolis nyeste cd med de eminente barokmusikere i tomatorkestret fra Italien, “II pomo d’oro”, og Riccardo Minasi, der står i spidsen for det hele.

Cd’en er en hydelst til kastratsangeren Caffarelli, der var én af 1700-tallets allerstørste berømtheder. Vi taler (på mange måder) om ligheder med mænd som Michael Jackson i vor tid. Fagioli synger arier, som er skrevet netop til Caffarelli, og gør det med et udtryk, som jeg faktisk aldrig har hørt hos kontratenorer før; den bedste sammenligning, jeg kan komme i tanker om, er mezzosopranen Cecilia Bartoli, som nok næppe helt tilfældigt også selv er faldet over Fagioli, og har hjulpet ham frem i karrieren.

Og ja, jeg indrømmer, at Fagioli faktisk synger repertoiret fra den nye cd i Tivoli 15. juni i år. Endda med Il pomo d’Oro og Riccardo Minasi. Men det bliver cd’en altså ikke ringere af…

One Comment

  1. Svar
    Lilian Noval 15-02-2014

    Tusinde tak Henrik, han er virkelig noget særligt, en stor nydelse. Glæder mig til at høre ham live, og det har man jo mulighed for til sommer i Tivolis Koncertsal 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.