Glædelig jul fra Jussi Björling

Den 24. og sidste låge i årets julekalender med Det Kongelige Teater-tema er den samme som i flere af de seks tidligere versioner af kalenderen – nemlig Adolphe Adams julesang, Cantique de Noël, sunget af Jussi Björling.

Björling havde en særlig tilknytning til Danmark; hans internationale karriere blev skudt i gang i Tivoli i 1931 – og Björling vendte trofast tilbage til København resten af sit liv. Han sang flere gange på Det Kongelige Teater, både som en del af gæstespil fra Kungliga Operan i Stockholm (i Fyrst Igor og Don Juan i 1933) og som gæst med ensemblet på Kongens Nytorv i 1942 (La bohéme og Rigoletto) og i 1945 (Maskeballet).

Jussi Björling får det sidste ord i årets julekalender – tak til jer, der fulgte med undervejs. Rigtig god jul til jer allesammen!

5 Comments

 1. Svar

  Tak for denne skønne prægtige stemmes hyldest til den 24. december.
  Ukrukket , fyldig , inget pres – ingen mislyd, men fuldendt i hele stemmens karakter.
  God jul og tak også for de mange fine tilbageblik på fantastiske musikalske præstationer over en tid.

 2. Svar
  Inge-Lise Velschow 24-12-2017

  Tak for de herlige julelåger med de gode gamle sangere. Glædelig jul og godt nytår.

 3. Svar
  Ulla Søeborg 24-12-2017

  Tusind tak for endnu en dejlig julekalender . Vidunderlig musik og gensyn med flere af de gamle gode sangere . Har været en stor fornøjelse at følge med i .
  Glædelig jul og godt nytår .
  Ulla Søeborg

 4. Svar
  Bente Woldsgaard 25-12-2017

  Tak for julekalenderen, som gør de mørke decembermorgener til lyspunkter. Fantastisk ,at du deler din store viden med os, helt gratis.
  Glædelig jul og godt nytår.
  Bente Woldsgaard.

 5. Svar
  Anni Stuart 27-12-2017

  Tusind tak for julekalenderen. Det har været særdeles spændende at åbne hver dag. Nogle dage var jeg ærgelig, (med et åhhh… udbrud) over at jeg ikke havde tid til at kigge på en hel akt o.a. med det samme.

  Der har været mange dejlige gensyn. Nåede desværre ikke at se/høre Peter Lindroo i Lohengrin, før fjernelsen, men jeg kan så glæde mig over at være kommet hjem, fra juleferien på Djurs, med din bog: “Opera i Guldalderens København”, som min datter gav mig 🙂

  Godt Nytår, Venlig hilsen Anni Stuart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *