En opera bliver til – gratis e-bog

Skærmbillede 2015-09-25 kl. 11.27.00Hvis du nogensinde har tænkt over hvor stort et forarbejde, der er gået forud for en operapremiere – og hvis du gerne vil vide mere om hele den årelange proces, så har jeg en ganske gratis e-bog til dig.

I 2008 skrev jeg bogen “Opera i øjenhøjde”, som nu er udsolgt fra forlaget. Bogen var i tre dele; første del var en kort gennemgang af operaens historie (som nu ligger her på min hjemmeside til fri afbenyttelse her) – anden del er en rundtur bag scenen i nutidens operahus; til sangerens øvelokale, til produktionsværkstederne, til den første orkesterprøve og til de sidste ugers hektiske aktivitet frem mod deadline – hele vejen fra de første forberedelser til premieren på scenen.

Jeg skrev bogen, da jeg var ansat som operadramaturg på Det Kongelige Teater, og brugte naturligt nok min egen arbejdsplads som eksempel på, hvordan et moderne operahus fungerer i dag. Jeg tog 30.000 fotos og brugte en masse herlig tid med mine kolleger på værkestederne, i prøvesalene, bag scenen og alle mulige andre steder i det store hus. Resultatet har jeg nu omarbejdet til en e-bog, som kan hentes helt gratis via iTunes. Du kan hente bogen via linket her. God fornøjelse!

Theme: Overlay by Kaira