Dansk oboist fra DR SymfoniOrkestret får Den norske solistpris

Eva-Steinaa_475x268_webOboist Eva Steinaa fra Danmark imponerede juryen med sin personlige udtryk, og gik til sidst af med sejren i hård konkurrence mellem nordiske deltagere under Festspillene i Bergen.

Den norske solistpris var i år åben for alle de nordiske lande, og deltagerne var udvalgt af førende symfoniorkestre i hvert land. Efter hver sin solokoncert i Troldsalen på Edvard Griegs ejedom Troldhaugen og firnalen i Håkonshallen i Bergen lørdag aften, blev det DR SymfoniOrkestrets solooboist Eva Steinaa, der løb med prisen på 100 000 norske kroner.

I juryens begrundelse hedder det, at Eva Steinaa  «viser en fullstendig beherskelse av sitt instrument og har en evne til å berøre lytteren med sine engasjerende tolkninger. Hun har en naturlig autoritet og et bevisst scenisk uttrykk. Musikken når nye høyder med fraseringer der Kruse Steinaa benytter en fleksibel klang med ulike farger for å fange det uttrykket som passer til de ulike stilartene». Juryen var specielt imponeret af hendes «musikalske modenhet, dynamiske artisteri og personlige uttrykkskraft»

Eva Steinaa (f. 1993) er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun er 1. solooboist i DR SymfoniOrkestret, og har vundet flere danske konkurrencer, og blev i 2014 tildelt P2s talentpris. Under de første dage af Festspillene i Bergen har hun konkurreret mod norske Endre Rydland Vetås, islandske Eva Thórarinsdóttir, svenske Magnus Holmander og finske Jonathan Roozeman.

Den norske solistpris er blevet uddelt i forbindelse med Festspillene siden 2004, og åbnet for nordiske deltagere i 2011. Årets jury har været violinisten Kaija Saarikettu fra Sibelius-akademiet, klarinettisten Andreas Sundén, Sveriges Radio, basunisten Sverre Riise og dirigenten Eivind Gullberg Jensen.

Stort tillykke til Eva Steinaa og DR SymfoniOrkestret!

Læs Trine Munck-Petersens protræt af Eva Steinaa i Berlingske her – og hør hende spille Mozart i klippet herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=ITO1Xxsktek

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira