Dansk sopran første modtager af Else Brems’ rejselegat

else-brems-the-danish-mezzo-soprano-of-the-20th-centuryHun sang Carmen i Wien, Warszawa, Budapest, Stockholm og på Covent Garden i London. Nu uddeles et nyt rejselegat i hendes navn for første gang – og går til en sanger, som selv opholder sig mest i udlandet.

Kongelig Kammersangerinde Else Brems’ Rejsefond vil fremover uddele støtte til “studierejser til unge, talentfulde, kvindelige danske operasangere”, og første uddeling sker på lørdag på Det Kongelige Teater, hvor Else Brems selv sang Carmen mere end 100 gange, og hvor hun sang også bl.a.  Lola i Mascagnis Cavalleria rusticana, Orfeus i Glucks Orfeus et Euridice, og Siebel in Gounods Faust. Flere danske komponister skrev også operaroller til hende, bl.a. Knudåge Riisager og Ebbe Hamerik.

Hvis du vil vide mere om Else Brems kan du her læse en artikel på engelsk, jeg skrev til tidsskriftet Gramophone tilbage i 1999, da pladeselskabet Danacord udsendte en dobbet-cd med optagelser med den danske mezzosopran.

Denise_Beck_operasanger-007485På lørdag uddeler Kongelige Kammersangerinde Else Brems’ Rejsefond altså for første gang et legat til en ung, dansk operasangerinde.

Valget er faldet på sopranen  Dénise Beck, som har det til fælles med Else Brems, at de begge til dels er uddannede i udlandet. Læs mere på Dénise Becks hjemmeside.

Legatet er på kr. 35.000 – læs mere om legatet og Else Brems på rejsefondens hjemmeside.

Else Brems’ 78’ere har i mange år været blandt mine egne favoritter – især de to arier fra Saint-Saëns’ Samson og Daliah hun indspillede i 1945. Den ene kan du høre herunder. Glæd dig!

One thought on “Dansk sopran første modtager af Else Brems’ rejselegat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira