En måned til julekalenderen – Rosenkavaleren med Peter Lindroos

I dag er der en måned til årets julekalender åbner første låger her på siden – og i år handler det ikke udelukkende om tenorer, men om sangere og optagelser fra Det Kongelige Teater gennem mere end 100 år. Jeg har fundet en masse herlige guldklumper i gemmerne, ikke mindst en del af de TV-transmissioner, som jeg selv voksede op med i 70’erne og 80’erne – glæd dig til bl.a. Carmen med Edith Guillaume og Tonny Landy, til tredje akt af Lohengrin med bl.a. Peter Lindroos og Lone Koppel, til en stumfilm med tenoren Vilhelm Herold, der underviser unge sangere på operaakademiet i 1920’erne – og til Richard Strauss’ Rosenkavaleren med Aage Haugland og Kirsten Hermansen fra 1978. 

I dagens anledning tyvstarter vi da lige med en lille bid fra netop TV-transmissionen af Rosenkavaleren med Det Kongelige Kapel og dirigenten Wolfgang Rennert i Hans Neugebauers iscenesættelse – her er det den italienske sangers arie i luksusbesætning med Peter Lindroos. Og med den uforlignelige Aaga Haugland i fuld gang med at få notaren til at makke ret. God fornøjelse! 

https://www.youtube.com/watch?v=2dfDHYaCb7k

2 thoughts on “En måned til julekalenderen – Rosenkavaleren med Peter Lindroos

  1. Bravo.
    Spændende at skulle genopleve Peter Lindroos i denne jul. Han blev godt nok blev nævnt sidste år, men han blev lidt forsømt i sidste års julekalender.:-)
    Jeg/vi oplevede Peter Lindroos mange gange på Det kongelige Teater, og glædeligt endnu en gang at se og genhøre ham.
    En meget speciel oplevelse var en midnatsforestilling hvor Peter Lindroos sad alene på teatrets scene ved et flygel og sang og fortalte. Det ville være vidunderligt hvis der blev bragt et klip derfra, hvis noget sådan er bevaret.
    Hilsen Henning Jensen.

  2. Han var på verdensplan, har utallige gange oplevet ham og hans vidunderlige stemme, tusinde tak Henrik 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira