Ny chef på Den Jyske Opera

philipp_kochheimI dag blev det afsløret, hvem der fremover skal styre landets næststørste operakompagni i Århus.

Den tyske instruktør og nuværende operachef i Braunschweig Philipp Kochheim (født i 1970) er manden, der overtager roret i Århus efter Annilese Miskimmon, som har fået jobbet som operachef i Oslo.

 Philipp Kochheim blev udvalgt i et felt af 74 danske og internationale ansøgere.

Læs mere på Philipp Kochheims hjemmeside.

Læs Thomas Michelsens kommentar til udnævnelsen i Politiken her

Og læs Michael Bos interview med Kochheim her.

Philipp Kochheim er 46 år gammel og er født og opvokset i Hamborg. Han bor pt. i Berlin og har studeret kunsthistorie, teatervidenskab, økonomi og litteratur på universitetet i München. Siden 2013 har han været operachef ved Staatstheater Braunschweig. Philipp Kochheim har desuden været kunstnerisk leder på operaen i Darmstad, før han kom til Braunschweig.

Philipp Kochheim er især blevet kendt for at blande nyt og gammelt og at finde glemte eller oversete værker frem. Han har instrueret operaer i bl.a. Kassel, Oldenburg, Dortmund, Heidelberg, Berlin, Mannheim og Bonn. For sin Così fan tutte modtog han i 2003 Otto-Kasten-prisen – en af de vigtige teaterpriser i Tyskland, og han har tillige modtaget Götz-Friedrich-prisen (2003) for Wagners Tannhäuser i Heidelberg og den Hamborg-baserede Rolf-Mares-pris (2013) for opførelsen af den ukendte Lauter Verrückte af Simon Mayer på Hamburger Kammeroper.

 

One thought on “Ny chef på Den Jyske Opera

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira