Nyt tiltag – Malko for unge dirigentspirer

S_seriesHvis man siger Malko, tænker de fleste sikkert på den dirigentkonkurrence, som DR SymfoniOrkestret afholder hvert tredje år – én af de virkelig store og vigtige internationale konkurrencer for unge dirigenter. Men nu udvider DR med endnu et tiltag i dirigenten Nikolaj Malkos navn; Malko Dirigentskolen.

Her kan unge i alderen 12-25 år prøve kræfter med at dirigere et professionelt kor eller orkester, og landets spirende dirigenttalenter kan samles i et talentudviklingsprogram i en dirigentskole, som består af en 2-årig talentlinje, hvor 4 dirigentspirer vil følge et længere koncentreret undervisningsforløb, med mulighed for at dirigere nogle af DR’s kor og orkestre, samt deltage i kurser med de stjernedirigenter, der løbende besøger DR. Foruden talentlinjen afholdes der en række dirigentworkshops i DR og i resten af landet. Hensigten er at de, som er nysgerrige omkring faget direktion får mulighed for at prøve kræfter med at stå foran et professionelt kor eller orkester.

malko_dirigentskolenI samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium afholder Malko Dirigentskolen en række workshops i direktion. De første workshops vil henvende sig til børn og unge i alderen 12-16 år. Her får børn og unge i alle aldre mulighed for at træde op på dirigentpodiet og dirigere et professionelt orkester eller kor.

Kender du nogen i aldersgruppen, som kunne være interesserede? Så klik ind på dette link og send idéen videre. Det kræver ingen erfaring med musik eller direktion at deltage i workshoppen. Alle børn og unge, der er inden for alderskategorien, kan melde sig. På hver workshop vil der være ti deltagere, der får mulighed for at dirigere plus tilhørere. Pladserne bliver besat efter først-til-mølle-princippet. Se mere om projektet i klippet her:

One thought on “Nyt tiltag – Malko for unge dirigentspirer

  1. En fantastisk god ide. Det bliver spændende at følge hvad der kommer ud af det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira