Peter Lindroos – Nessun dorma

Der er heldigvis stadig halvanden måned til december, julefrokoster og gavestress – men nu ER der jo også gode ting ved julemåneden – f.eks. julekalenderen, som her på siden plejer at handle om tenorer. Og bare rolig; der er også tenorer i årets udgave – men ikke udelukkende.
 
I år handler min julekalender om Det Kongelige Teater. Jeg har jo (som nogen har opdaget) været i gang med at grave dybt i gemmerne, og har uploaded en del guldklumper på min YouTube-kanal; det fortsætter, men først til december. Hver af de 24 låger vil byde på enten en TV-transmission af en hel akt fra en opera, en sjælden pladeindspilning med en af teatrets kunstnere, en historie om en sanger, du måske ikke kendte – alt sammen lyd- og billedklip med udgangspunkt i Det Kongelige Teaters opførelser og kunstnere gennem de sidste 125 år.

Skal vi tyvstarte Det Kongelige Teater-julekalenderen? Gu’ skal vi så! Og hvorfor ikke med supertenoren Peter Lindroos fra en koncert i Radiohuset i 1987?

 

3 thoughts on “Peter Lindroos – Nessun dorma

  1. Vidunderlige Peter Lindroos som vi var så heldig at kunne beholde på Det kongelige Teater i mange år. har mange gange hans vidunderlige stemme life, døde desværre alt for tidligt.

  2. Glæder mig til dette års julekalender. Peter Lindroos, havde jeg fornøjelsen af at opleve til en master class, afholdt i Frimurerlogen kort forinden han omkom. Peter Lodahl var en af “eleverne”. Han fik god respons på sin sang, men Peter Lindroos anbefalede ham at fjerne skægget, for at man bedre kunne se hans udtryk. Det forekommer mig at Peter Lindroos selv har skæg, på denne optagelse. Måske ikke så markant. som Peter havde det dengang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira