Ung pianist med Kuhlaus baggrund

LQidggazzr_11528Komponisten og pianisten Friedrich Kuhlau var førstegenerationsindvandrer i Danmark – født i Tyskland, men bosatte sig i København, hvor han bl.a. skrev musikken til Elverhøj og operaerne Røverbogen, Hugo og Adelheid og Lulu. Men det var svært at leve af at skrive musik til Det Kongelige Teater, så Kuhlau underviste i klaverspil, og skrev også en masse klavermusik, som nemt kunne sælges via de nye musikforlag.

Pianisten Marie-Luise Bodendorff har en del til fælles med Kuhlau. Hun er også født i Tyskland – i Augsburg i 1983 – og flyttede til Danmark, da hun blev optaget i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med professor Niklas Sivelöv som lærer. Hun debuterede i 2014, og spillede i min cheftid i Tivoli flere gange i Koncertsalen. Hver gang blev jeg mere og mere imponeret over hendes talent, hendes virtuositet og hendes musikalitet.

Nu er der chance for at opleve Marie-Luise Bodendorff spille musik af sin skæbnefælle Friedrich Kuhlau – og i tilgift Waldsteinsonaten af Kuhlaus store forbillede, Beethoven – ved en koncert på Kurhotel Skodsborg lørdag 3. september kl. 16. Jeg præsenterer selv koncerten, og billetter kan købes her.

Her er en smagsprøve, hvor Marie-Luise Bodendorff spiller Listzs parafrase over Mozarts Don Juan:

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira