Dagens tenor – den næste generation

LevyDagens låge i tenorjulekalenderen gemmer på en tenor, jeg opdagede i løbet af året, hvor han vandt priser i hele tre internationale sangerkonkurrencer.

Levy Sekgapane er fra Kroonstadt i Sydafrika, han er kun 25 år gammel, og egentlig ville han være pianist. Men han fik hele tiden at vide, at stemmen altså måske var bedre at satse på, og det var slet ikke så dumt set og hørt.

Han har indtil nu sunget i nogle af de mindre operahuse i Tyskland, men fra næste sæson medlem af Young Artists-programmet ved Dresden-operaen, og der er mange, der er ude efter den unge tenor til de kommende sæsoners opførelser af operaer af Donizetti og Rossini.

Her er en optagelse af arien ‘Languir per una bella’ fra Rossinis Italienerinden i Algier fra finalen i Belverede-konkurrencen tidligere på året.

Nå, ja – og han vandt.

https://www.youtube.com/watch?v=6v9cZmyienA

2 thoughts on “Dagens tenor – den næste generation

  1. Fantastisk. Jeg vil altid associere den arie med den unge Cesare Valletti, sikkert pga. indspilningen med Giulini, og Segkapane er i den klasse. Og saa har han en kvalitet som Walter Legge fremhaevede som en X faktor, nemlig den letgenkendelige stemme. Tak for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira