Dagens tenor – Domingo som 28-årig

DomingoDagens tenor i julekalenderen har sunget omkring 150 forskellige roller på scenen. Ingen andre nulevende sangere kan prale af at have sunget så mange (for det meste hoved-)roller, og dertil kommer så, at han i 1972 begyndte en sideløbende karriere som dirigent, og i perioder har været operachef flere steder – endda samtidig.

Vi havde ham som gæst i min tid på Det Kongelige Teater til en enkelt opførelse af Wagners Valkyrien. Selv med kun én arrangementsprøve dagen før generalprøven på scenen huskede han hver en detalje i Kaspers opsætning. Og sang i øvrigt, så alle valkyrierne på scenen med glæde ville have fulgt ham til Valhal eller hvor som helst.

Dagens klip er med en helt ung Domingo; som 28-årig i Paris i 1969 i ‘Fra poco a me ricovero’ fra sidste akt af Donizettis Lucia di Lammermoor. Aldo Ceccato dirigerer, og Domingo er i topform med en lysere og mere åben klang end man hører ham med blot få år senere. Horngruppen hos den franske radio er til gengæld ikke helt så heldig hen mod slutningen af klippet …

One thought on “Dagens tenor – Domingo som 28-årig

  1. Hornorkestrets lyd er ganske rigtigt ikke noget at prale af, allerede fra begyndelsen lyder den uharmonisk-.
    Derimod er Placido Domingo forrygende og overbevisende musikalsk ,stemmemæssigt,klangmæssigt og gestisk (ikke mindst da der ikke er et samspil skuespilmæssigt , men han er alene på scenen kun med orkestret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira