Dagens tenor – min yndlingsamerikaner

Jeg opdagede dagens tenor i julekalenderen for første gang en efterårsdag i London i 2006. Jeg stod i Tower Records med udsigt over Piccadilly Circus. Den pladeforretning findes (heller) ikke mere – men den dag fandt jeg en helt ny CD med en tenor, jeg aldrig havde hørt om. En smilende ung mand – pladeselskabet var EMI, og det borgede jo lidt for kvaliteten. Jeg tog cd’en med i bunken over til kassen, og slæbte den hjem til Danmark sammen med en masse andre plader. Da jeg kom hjem, var det den, jeg satte i afspilleren allerførst. Og dér blev den siddende. Jeg havde opdaget Lawrence Brownlee.
 
Jeg begyndte at gå til koncerter i Tivoli da jeg var 15 år. I begyndelsen af 80’erne var det dér jeg hørte José Carreras i topform – og ti år senere sad jeg selv som assistent i Tivolis Symfoniorkester og spillede fløjte, da den svenske tenor Gösta Winbergh sang en fænomenal koncert. I 2010 blev jeg musikchef i Tivoli, og så kunne jeg SELV bestemme, hvilke tenorer, der skulle på besøg i koncertsalen. Og den allerførste solist hyrede jeg samme dag, jeg satte mig i chefstolen. Jeg var slet ikke i tvivl om, at Lawrence Brownlee skulle synge i Tivoli. Her var den perfekte stemme til bel-canto-repertoiret – og dagens klip er netop musik af Rossini, fra operaen Zelmira. Hør bare hvor fuldstændig suverænt Brownlee synger, når han kommer ind efter et minuts tid, og koret og orkestret standser op og overlader scenen kun til ham. I min verden bliver det ikke bedre; Lawrence Brownlee er helt ærligt den tenor, jeg allerhelst vil høre live i dag.

One thought on “Dagens tenor – min yndlingsamerikaner

  1. Sikken en styrke, energi og overskud – synger på italiensk og gør Rosssinis musik ære ved, at spille/ synge med sin betagende stemme og entusiasme
    “Dagens tenor – en amerikaner på tysk i fransk musik er vist røget med fra i går?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira