Fritz Wunderlich

I denne uge blev jeg interviewet af Jakob Wivel fra DRs P2 til en udsendelse i serien “Nørderne kommer”. Og jeg må indrømme, at titlen nok er meget velvalgt, for vi snakkede udelukkende om den tyske tenor Fritz Wunderlich i halvanden time.

Wunderlich er én af grundene til, at jeg overhovedet beskæftiger mig med opera og klassisk musik. De første lp’er jeg fik som dreng var med ham, og jeg har elsket hans stemme lige siden; den enorme livsglæde, han udstråler – uanset om han synger Alban Berg eller en tysk schlager – får mig altid til at smile, når jeg lytter.

Hvis du nu ikke er så velbevandret i Fritz Wunderlichs pladeindspilninger, så kan jeg varmt anbefale denne fine udgivelse fra Deutsche Grammophon, hvor man på 7 cd’er kommer hele vejen rundt om hans repertoire. Fra Bach og Mozart over Verdi, Puccini og Richard Strauss – lyt f.eks. til Salzburg-optagelsen af Richard Strauss’ Die schweigsame Frau – over de tyske lieder af Schubert og Schumann til nostalgiske wienersange og ægte tenorhits. En skøn rejse gennem en karriere, der desværre kun varede 10 år. Se mere om sættet på Deutsche Grammophons hjemmeside her.

Wunderlich døde i 1966, men heldigvis er der bjerge af optagelser at gå i gang med. Her et klip fra en tv-optagelse af Taminos arie fra Tryllefløjten – Wunderlichs signaturrolle om nogen. Man forstår det godt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira