Franco Fagioli – Arias for Caffarelli

Jeg havde egentlig lovet mig selv, at jeg ikke ville bruge min blog til at reklamere for Tivolis koncerter (i særlig stort omfang, i hvert fald), men det gør jeg altså indirekte alligevel nu. Simpelthen fordi jeg bare MÅ anbefale den ret utrolige, unge kontratenor Franco Fagiolis nyeste cd med de eminente barokmusikere i tomatorkestret fra Italien, “II pomo d’oro”, og Riccardo Minasi, der står i spidsen for det hele.

Cd’en er en hydelst til kastratsangeren Caffarelli, der var én af 1700-tallets allerstørste berømtheder. Vi taler (på mange måder) om ligheder med mænd som Michael Jackson i vor tid. Fagioli synger arier, som er skrevet netop til Caffarelli, og gør det med et udtryk, som jeg faktisk aldrig har hørt hos kontratenorer før; den bedste sammenligning, jeg kan komme i tanker om, er mezzosopranen Cecilia Bartoli, som nok næppe helt tilfældigt også selv er faldet over Fagioli, og har hjulpet ham frem i karrieren.

Og ja, jeg indrømmer, at Fagioli faktisk synger repertoiret fra den nye cd i Tivoli 15. juni i år. Endda med Il pomo d’Oro og Riccardo Minasi. Men det bliver cd’en altså ikke ringere af…

One thought on “Franco Fagioli – Arias for Caffarelli

  1. Tusinde tak Henrik, han er virkelig noget særligt, en stor nydelse. Glæder mig til at høre ham live, og det har man jo mulighed for til sommer i Tivolis Koncertsal 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira