Gratis uddrag af min kommende bog …

Natten mellem 24. og 25. juni 1944 går Tivolis gamle koncertsal og en masse uerstattelige noder op i flammer. Det er to danske nazister, der er skyld i katastrofen.

100 år tidligere er H.C Lumbye landets største popstjerne. Hans orkester er en sensation, da Tivoli åbner i 1843, og københavnerne jubler over de nye valse, polkaer og galopper.

Tag med på rejsen tilbage til en tid, hvor musikere – og alle andre – drikker rigeligt under udførelsen af arbejdet, og hvor det ofte er så dårligt lønnet, at det var svært at mætte en familie. Tivoli reagerer på nye trends gennem tider med både krig og kolera – hele tiden med bevistheden om arven efter Lumbye.

Følg den musikalske underholdningsindustris rivende udvikling i København fra enevældens tid, hvor seks blæsere hver dag spiller i syv timer på karrusellen i Tivoli, og frem til besættelsestiden, hvor swing­pjatterne forager, mens Leo Mathisen spiller. Lige til den dag, hvor nazisterne sprænger en fjededel af Tivoli i luften.

Her kan du ganske gratis læse de to første kapitler af min kommende bog “Arven efter Lumbye – musik og musikere i Tivoli 1843-1944”. Bogen udkommer på Tivolis fødselsdag 15. august 2020:

Henrik Engelbrecht – Arven efter Lumbye – kapitel 1 og 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira