Martha Argerich og Claudio Abbado

Abbado ArgerichDe havde arbejdet sammen siden hun i 1967 var solist på den allerførste indspilning han lavede for pladeselskabet Deutsche Grammophon. Og de blev fotograferet, unge og flotte, til coveret.

Martha Argerich arbejder ikke sammen med hvem som helst – og én af de dirigenter, der altid fik det bedste frem i hende, var netop Claudio Abbado.

Kort efter hans død i sidste måned dumpede en liveoptagelse af to Mozart-klaverkoncerter med samme team ind på mit bord.

På liveoptagelsen fra Luzerne-festivalen 2013 medvirker også Abbados eget, lille Orchestra Mozart med håndplukkede musikere, som han i de sidste år af sit liv lavede en hel række meget fine Mozart-indspilninger med. Her gælder det klaverkoncerterne nr. 20 og 25, og der er jo en del konkurrence på plademarkedet på dét felt. Alligevel er det en cd, som er blevet hængende i min afspiller i de sidste uger. Argerich og Abbado er simpelthen på et musikalsk niveau, hvor det elegante, det elektriske og det lyriske smelter sammen i en tilstand af både intimt, kammermusikalsk sammenspil og uendelig tillid og fortrolighed mellem orkester og solist. To af de sidste 50 års allerstørste musikere sammen en sidste gang. Læs mere om cd’en her – og hør lidt af den via linket herunder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira