Nyt medlem af Det Kongelige Teaters solistensemble

SofieDen unge danske sopran Sofie Elkjær Jensen indtræder i Den Kongelige Operas solistensemble.

Om optagelsen i solistensemblet siger operachef Sven Müller:
”Med Sofie Elkjær Jensen i ensemblet får tilført en markant, dansk solist, som både er en fremragende sanger og dygtig skuespiller. Hun er hjemmevant på vores scener og viste senest i Powder her face, at hun er en enormt talent, som vi godt kan forvente mange gode ting af. Og med hendes indtræden i solistensemblet holder vi det i bedste form.”

Selv siger Sofie Elkjær Jensen:
”Jeg har været i huset i 11 år i alt. Først som billetkontrollør og garderobedame, senere som elev på Operaakademiet og endelig som gæstesolist i mange forestillinger. Det er derfor ubeskriveligt dejligt for mig nu at blive medlem af solistensemblet i det operakompagni, som jeg elsker så højt. Jeg glæder mig til de roller, der allerede er planlagt, og til hvad fremtiden ellers byder på i samarbejdet.”

Sofie Elkjær Jensen er født i 1985 i Slagelse, hvor hendes familie gennem flere generationer har udfoldet sig på den lokale amatørscene, Krabasken. Her debuterede hun også selv som 9-årig. Hun er uddannet sanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (2005-2008) og på Operaakademiet (2008-2011).

Hun har bl.a. optrådt med Den Jyske Opera, Operaen i Kiel, Egnsteater Undergrunden, Copenhagen Opera Festival og GuidOpera.

Og så har hun ikke mindst betrådt Det Kongelige Teaters scener som gæstesolist i en lang række operaforestillinger, herunder Den fiffige lille ræv (2012), Il trittico (2012), Old maid and the thief (2013), Carmen (2013), Maskarade (2015) og senest den uhyre succesfulde og kritikerroste forestilling Powder her face (2016).

Sofie Elkjær Jensen har tidligere modtaget bl.a. Leonie Sonnings Studielegat, Wagnerselskabets legat, Ålborg Operapris samt været nomineret til en Reumert som årets sanger (for Old maid and the sea  i 2014).

Sofie Elkjær Jensen indtræder i solistensemblet med starten af den nye sæson.

Hør et interview med Sofie Elkjær Jensen, da hun var gæst hos mig i Parnasset på P2 i april – linket til streamingen af udsendelsen er her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira