Dagens tenor – Tonny Landy

tonnylilleI dag byder lågen i tenorjulekalenderen på et klip med den danske tenor Tonny Landy, som faktisk sang Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla allerførste gang jeg var i Det Kongelige Teater i 1978 – samme år, Tonny blev fastansat teatret. På det tidspunkt havde han allerede sunget som solist i 31 år.

Tonny sang til afdansningsballer, i Ping-klubben, til noget, der hed Humørets Parade i KB-hallen – og til ungdomsfester i HK. Og da han var 15 år gammel var han for første gang solist på plade.

Tonny Landy sang også i en periode som medlem af solistensemblet i Göteborg, og der stammer klippet her fra. Musikken er fra Verdis Falstaff – nyd en dansk tenor med både stemme og musikalitet i international klasse!

2 thoughts on “Dagens tenor – Tonny Landy

  1. Du har helt og aldeles ret Henrik – det er fremragende og meget, meget fornemt hvad Tonny dér præsterer.
    Hatten af og stort knæfald for den skønne danske sanger 😉

  2. Tonny Landi, med en ubesværet let , lyrisk , følelsesfuldt smukt og nuanceret udtryk. Over spiller ikke rollen som ung elsker, virker ægte og gestisk.
    Han bevarede længe den sikre tenorstemme – og forekom i øvrig at være sig selv og sine bevidst, og uden at være pralagtig. Blot ærlig.
    En dejlg sanger også i sine duetter med sin hustru.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira