Dagens tenor – den norske Jussi

TødenesHan er norsk, han er født i 1993 (sødt, ikke?) – og han er et kæmpestort tenortalent! Han tager det heldigvis stille og roligt, men det tegner helt rigtigt. Han har allerede udgivet sin første cd med titlen “Remembering Jussi” – og det er klart, at man sætter forventningerne højt, når man (eller agentur/pladeselskab) lægger op til sammenligning med den store, svenske tenor.

Det er der naturligvis ikke mange, der kan leve op til – men Bror Magnus Tødenes er ikke desto mindre et ægte naturtalent, som er ved at få rigtig godt styr på stemmen – i en alder, hvor meget få tenorer er kommet så langt, som han er. Han var det mest populære indslag i tenorjulekalenderen sidste år (faktisk var der flere, der så klippet med Bror Magnus end det tilsvarende med Jussi Björling!), men siden sidste år er der sket meget.

bror-magnus-todenes-remembering-jussi_2_2014-11-11-10-56-36Tidligere i år vandt han både førstepris og publikumsprisen ved den internationale Renata Tebaldi-konkurrence i San Marino, og han er i øjeblikket i de bedste hænder hos sangpædagogen Elizabeth Norberg-Schulz i Rom.

Jeg var i marts i Bodø i det nordlige Norge og overværede Bror Magnus’ debut som Lenskij i Tjajkovskijs Eugen Onegin – og heldigvis er en af de efterfølgende forestillinger blevet optaget, og derfor kan jeg præsentere præcis samme arie med Bror Magnus som sidste år – men denne gang scenisk og med endnu mere overskud og overbevisning.

Hold godt øje med ham hér i fremtiden – han får en stor karriere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira