Dagens tenor – Tonny Landy

tonnylilleDagens tenorlåge er en nostalgisk tur tilbage til Gamle Scene på Kongens Nytorv, da jeg begyndte at sidde på galleriet (til næsten ingen penge) og så de samme opsætninger af et ret lille repertoire igen og igen. Jeg har ingen tal på, hvor mange gang, jeg så Figaros bryllup, Tosca, Barberen i Sevilla og – ikke mindst – La Bohéme.

Dekorationerne var af Poul Kanneworff fra 1939 (!), og den produktion gik næsten hver eneste sæson i mange år, og blev først i 1999 afløst af Mikael Melbyes nye iscenesættelse – som faktisk overtog en del af de små detaljer – bl.a. at Mimi i anden akt får en kage fra La Glace og at bohemerne spiser forloren skildpadde fra Irma på Café Momus.

Én af de tenorer, som ofte sange Rodolfo var Tonny Landy – og det var i en tid, hvor kongelige operasangere var kendte navne, også blandt danskere, der ikke gik i operaen. I dag havde Tonny sikkert været med i Vild med dans – dengang var han med i TV-quizzer og sang i utallige underholdningsprogrammer hele min barn- og ungdom igennem.

Og så kunne man altså høre og se ham lyslevende oppe fra galleriet på Gamle Scene, når han med vilje pustede Mimis lys ud, og sang slutningen af 1. akt så smukt og musikalsk (og med et flot højt C til slut) som her på klippet fra 1973, med gæstesopranen Helena Döse fra Stockholmsoperan.

One thought on “Dagens tenor – Tonny Landy

  1. Og sikket skuespil! Jeg tror ikke jeg har set bedre nogen steder. Trist hvis operaen er blevet mindre folkelig. Jeg var kun en dreng dengang, men husker navne som Landy, Hyldgaard, Ove Verner Hansen, Ib Hansen, Aage Haugland, Koppel, – fordi de var kendt af gud og hvermand. Jeg tror der var en national stolthed over operaen, som maaske ikke eksisterer mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira