Dagens tenor – Franco Corelli

CorelliDagens tenor er fra Ancona, og som ung mand gik han til hånde på det det flådeskibsværft hans far arbejdede på. Her gik Dario Franco Corelli så og bankede rust af skibene ved Adriaterhavskysten – og sang selvfølgelig til arbejdet. Det lød en del bedre end kollegagennemsnittet, og han stillede op til en lokal sangerkonkurrence. Han vandt ikke, men til gengæld blev han opfordret til at få rigtig undervisning, og blev elev på konservatoriet i Rossinis fødeby, Pesaro.

Læreren hed Rita Pavoni, og det gik ikke godt med undervisningen. Corelli mistede hurtigt sine høje toner, og han droppede konservatoriet. Heldigt nok, for snart havde han selv fået styr på stemmen igen, og brugte resten af sit liv til at advare alle mod sanglærere generelt og kaldte dem for “farlige mennesker” og en “pest for sangere”.

Corelli var et naturtalent, og efter en fin karriere i Italien blev han fast inventar på The Met i New York mellem 1961 og 1975. Her er han på skøn hjemmebane i en neapolitansk sang. Det bliver ikke bedre.

https://www.youtube.com/watch?v=ksk17puzMPo

2 thoughts on “Dagens tenor – Franco Corelli

  1. Flott stemme og den napolitanske sangskatten er herlig (selv om Napoli, etter min erfaring og kjennskap, er et skrekkelig sted)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira