Dagens tenor – glædelig jul!

jussiDen sidste låge i tenorjulekalenderen plejer at være franske Adolphe Adams julesang, ‘Minuit Chrétiens’ sunget på svensk som ‘O helga natt’ i den fantastiske indspilning med Jussi Björling. Den tradition laver vi (heller) ikke om på i årets kalender.

Det har været en fornøjelse at læse alle jeres kommentarer til de 23 foregående tenorklip – tak til alle jer, der trofast har fulgt med, og som måske skal bruge juledagene til at samle op på de låger, der ikke har været tid til at åbne i en travl måned.

Listen over dette års tenorer i kalenderen er her:

 1. Joseph Schmidt
 2. Virgilijus Noreika
 3. José Mojica
 4. Beniamino Gigli
 5. José Carreras
 6. Sergio Franchi
 7. Ruby Helder
 8. Tonny Landy
 9. Bror Magnus Tødenes
 10. Jevgenij Beljajev
 11. Helge Rosvænge
 12. Roberto Alagna
 13. Giuseppe di Stefano
 14. Luciano Pavarotti
 15. Lawrence Brownlee
 16. Fritz Wunderlich
 17. Levy Sekgapane
 18. Alfred Piccaver
 19. Henry Burr
 20. Plácido Domingo
 21. Lauritz Melchior
 22. Alfredo Kraus
 23. Richard Leech
 24. Jussi Björling

Hvilken tenor var din favorit? Skrev gerne en kommentar om hvorfor – og måske også gerne med dine forslag til næste års julekalender. Man kan jo aldrig være i for god tid med den slags.

Rigtig glædelig jul!

13 thoughts on “Dagens tenor – glædelig jul!

 1. Tusinde tak for mange skønne oplevelser og på gensyn på Køge Bibliotek tirsdag den 12.1.2016. Glædelig jul også til dig!!

 2. Herligt med juletenorerne. Når du løber tør for tenorer, er der jo andre stemmetyper (damer og herrer), som du kan tage fat på. Glædelig jul – også
  til mine “gamle operakursister”

 3. Jussis version er super god. Har lige sammenlignet den med Bror Magnus Tødenes version fra Nobelfesten. Den unge mand er en værdig afløser for Jussi.
  Sidder hvert år med en kildrende fornemmelse frem mod Jussis toptone ved ca. 4:18, hvor han “sætter livet på spil” og
  lykkes med bravour.

 4. Kære Henrik
  Også et tusinde tak skal der lyde fra mig. Den bedste kalender jeg har haft i meget lang tid, både med kendte og for mit vedkommende mindre kendte tenorer. Af en af mine venner har jeg fået at vide, at du lå inde med sjældne Marius Jacobsenplader. Jeg kunne da vældig godt tænke mig at høre hvilke. På forhånd tak og glædelig jul.
  Mange hilsener Jens Holck

 5. Tusinde Tak kære Henrik,
  Jeg følger dig fra Canada hvor jeg har boet siden 1962, og jeg glæder mig meget til at åbne din kalender hver dag.. Der har været så mange favorits, cant say for sure. Juletimen er nær for os here så jeg skriver tilbage later.
  Glædelig jul og godt Nytår til dig og dine.
  Mange varme hilsener,

  Ruth Tandberg

 6. Tusind tak for Tenorkalenderen. Fik lige fanget op på den, her i de lidt mere stille juledage. Syntes at den havde et lidt mere humoristisk tilsnit end tidligere, men kan huske forkert. Havde virkelig et par morsomme stunder med genren: “Cowboy-musical” og det Banjospildende klip med “Dean Martin – Las Vegas” typen Sergio Franchi, og flere andre. Der var adskillige Stjernestunder, nød Roberto Alagna, som jeg så 1. gang på Wienerstadsoper i maj 1993, som Alfredo. Havde aldrig hørt om ham før. Desværre kan jeg ikke se Stefano, den var blevet fjernet!? Og så var det sjovt at gense den gamle opsætning La Boheme osv. Alt i alt, et par sjove, oplysnende og fængende klip. Tak for det. Håber der kommer en ny Tenorkalender næste år. Godt Nytår.

 7. Kære Jens
  Tak for de pæne ord – jeg ved ikke helt hvor du har Marius Jacobsen-oplysningerne fra, men jeg tror ikke, jeg har mere end et par af hans plader længere …. jeg solgte næsten 5.000 78’ere af pladshensyn for en del år siden, og har kun gemt de vigtigste. Er der noget bestemt, du leder efter? Måske har jeg nogle overspilninger et sted …
  Mange hilsner
  Henrik

 8. Mange tak, Anni – og jeg ja, jeg lover, at der kommer en kalender til næste år også. Jeg har faktisk en idé om at den bliver lidt anderledes og forhåbentlig underholdende… 🙂 Godt nytår til dig også!

 9. Kære Ruth – tak for de pæne ord, og rigtig godt nytår til dig i Canada også! Mange hilsner Henrik

 10. I lige måde, Keld! Men du ved jo, at jeg er uforbederlig med hensyn til tenorer … 🙂

 11. Tusinde tak for alle tenorerne, både mine yndlinge som Pavarotti og Björling (har bl.a. La Bohème med ham og Victoria de los Angeles – begge enestående gode). Jeg har virkelig nydt klippene og glæder mig til næste års kalender.

  Godt nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira