En rocksanger springer ud som tenor …

hqdefaultFor nylig udgav Deutsche Grammophon en opera skrevet af den canadiske sanger og sangskriver Rufus Wainwright. Og i forgårs optrådte han sammen med sopranen Sarah Fox – i kirsebærduetten fra Mascagnis opera L’amico Fritz, som Den Jyske Opera netop har turnéret landet rundt med. .

Rufus Wainwright begyndte som 6-årig at spille klaver, og som 13-årig stod han på scenen sammen med moren, tanten og søsteren Martha i gruppen The McGarrigle Sisters and Family.

I 1998 udsendte Rufus Wainwright sit selvbetitlede debutalbum, der endte på mange anmelderes liste over årets bedste albums. Hans andet album Poses udkom i 2001 og blev fulgt af et længere turneophold sammen med Tori Amos.

I 2002 flyttede Rufus Wainwright til New York, hvor han påbegyndte et samarbejde med produceren Marius deVries. Det førte først til ‘Want One’ i 2003 og året efter fulgte ‘Want Two’.

I 2003 havde han stor succes med en coverversion af Leonard Cohens sang Hallelujah, der blev brugt i filmen Shrek. Den solgte dobbelt platin i USA og solgte over 2 millioner eksemplarer.

Kan han så synge Mascagni? Døm selv:

https://www.youtube.com/watch?v=mbUiCej_Nn8

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira