Sovjets bedst bevarede bas-hemmelighed …

shtoklov_200_autoHan sang baspartier ved Mariinskij-teatret i Skt. Petersborg i 30 år fra 1959 og frem – men i dag er der ikke mange, der kender Boris Sjtokolov. Født i 1930, død i 2005. Men han fik ikke sunget meget i vesten, og hans plader er ikke blandt dem, pladeselskaberne står i kø for at genudgive. Godt, at YouTube eksisterer, og at behjertede russiske operafanatikere har lagt en del af hans indspilninger op.

Og nu, inden tenorerne overtager pladsen her fuldstændig i december, synes jeg, at det luner på en kold aften med en fuldstændig fantastisk basstemme i Gremins arie fra Tjajkovskiijs “Eugen Onegin”. God fornøjelse!

2 thoughts on “Sovjets bedst bevarede bas-hemmelighed …

  1. Super god bas, der reelt sang sig gennem arien og ikke blot foredrog/messede sig igennem den.

  2. Kære Henrik E.
    Hvor dejligt en af mine af favoritbasser. Desværre, som med så mange kunstnere, sprutten blev hans skæbne. Jeg ved det faktisk ikke, men hvis man ser på billeder af ham gennem en meget kort tid såeh?

    Med venlig hilsen

    Søren P.

    PS. Det er jo lidt hjertegribende, at den første du præsenterede var Jussi i Så, dunkom! Med et fremragende, ægte ikke transponeret C, blev lavet mens han drak som ind i helvede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira