Dagens tenor – Pavarotti i ukendt Verdi

Dagens låge er med musik fra Verdis femte opera, Ernani, fra 1844. Den kender du ikke? Den bliver heller ikke spillet ret ofte nu, men den er faktisk fyldt med fremragende musik, og var i lang tid Verdis allermest populære opera, indtil Trubaduren slog den af banen i 1853. Her er Pavarotti i topform på The Met i 1983 i arien “Odi il voto” – en arie, som Verdi først skrev efter premieren, og som er en slags “optional insert”. De fleste tenorer faktisk plejer at droppe den helt, eller nøjes med at synge den langsomme del; så stryger de stretta’en (den hurtige del) efter det korte kor, simpelthen fordi slutningen er sindssygt hård for tenoren. Her er det hele med. Heldigvis.
 
Og hvis nogen synes, at det minder om noget bekendt, så er det ikke helt forkert; Verdi bruger præcis samme opbygning af en scene for tenoren i netop operaen Trubaduren (Ah, si ben mio … Di quella pira). Lad os give Ernani en chance til – og ingen bedre advokat for titelrollen end mesteren selv. Ingen tenorkalender uden min helt fra Modena.

One thought on “Dagens tenor – Pavarotti i ukendt Verdi

  1. Dagens sanger er bare helt perfekt, stemmen sidder lige i masken, ingen tunge og kæbespændinger.
    Hvor er vi heldige at leve i en tidsalder hvor man både kan høre og se afdøde store kunstnere. 🙂 Glæder mig til i morgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira