Peter Lindroos

Da jeg for alvor begyndte at gå fast i Det Kongelige Teater så meget, jeg overhovedet havde mulighed for tilbage i 80’erne, var der to tenorer, som jeg glædede mig til at høre hver gang, og som begge havde den helt rigtige italienske klang i stemmerne; Tonny Landy (som tidligere har besøgt julekalenderen), først og fremmest i de lyriske ting, og finske Peter Lindroos i det mere dramatiske repertoire.

Peter Lindroos sang bl.a. en helt uforglemmelig Lohengrin i en koncertant opførelse i Odd Fellow-palæet, og han var også min første Don José og Rodolfo. Jeg hører stadig hans klang i hovedet for mig den dag i dag, når jeg læser partituret til Carmen og La Bohéme.

Her er han i en rolle, som på papiret er et lille parti; Macduff i Verdis Macbeth har kun én arie, men den skal til gengæld sidde lige i skabet. Og det gør den her i Savonlinna i 1993. God anden søndag i advent.

5 thoughts on “Peter Lindroos

  1. Han var på verdensplan, vi var heldige at han blev her grundet sin familie. Da jeg havde flere i familien enten i kapellet eller balletten fik jeg mange fribilletter, så jeg nød godt af det kgl. teater før jeg selv drog ud i verden for at lære, kan også nævne at da jeg var inde for at Se/høre Tannhäuser var der pludselig en tenorstemme som fik mig til straks at se i programmet hvem var det? det var Villy Hartmann, også en skøn tenor, nå det kom helt uden for denne dags tenor som jeg har fulgt fra begyndelsen af, godt vi har lyd- og filmoptagelser med denne skønne tenor.

  2. Helt enig, jeg har også hørt Peter Lindroos i alle de roller, han har sunget på Det Kgl. Teater siden jeg begyndte at komme i teatret i 1961, så det er blevet til mange oplevelser med denne pragtfulde stemme.

  3. Jeg genså i går TV transmissionen af Tosca fra 1964. For mig har Willy Hartmann den smukkeste lyriske tenor af alle danskere. Ja han er blandt de bedste også internationalt.
    Herlig julekalender.

  4. Fantastisk nerve og sikke en klanglig presens. Meget italiensk, ja. (og tak til dig Henrik for et opbyggeligt alternativ til en netflixaften på sofaen!)

  5. Hvor det glæder mig, at så mange husker Willy Hartmann, min bedste ven fra Operaskoledagene. Jeg har en optagelse med ham fra Odense, hvor han synger Lenski, på dansk, med Martellius Lundkvist, i øvrigt Birgit Bastians operadebut. Han synger det SÅ vidunderlig amukt, et dansk så utrolig ædelt.Hvor synd, han ikke holdt længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira