Dagens tenor – en svensk verdenssanger

Dagens tenorlåge byder på den helt rigtige lyd til Stolzing i Wagners Mestersangerne (og kom så ikke og sig, at Wagner altid larmer løs..) – og så synger tenoren endda til en ægte Eva (Johansson) i denne produktion. Gösta Winbergh døde alt for tidligt i 2002, kun 58 år gammel. Og der er stadig ingen i dag, der kan matche hans på én gang lyse, åbne, brede og faste klang i roller som Walther von Stolzing og Lohengrin.

http://www.youtube.com/watch?v=x1V-dLw_q_s&feature=share&noredirect=1

4 thoughts on “Dagens tenor – en svensk verdenssanger

  1. Ja – Salige minder. Engang i midtfirserne hørte jeg Gösta Winberg på Wiener Staatsoper i “Bortførelsen fra Seraillet” og der gik ikke lang tid før jeg tænkte “Belmonte må altså have Siegmund´s onkel…” Det var smidigt, heroisk og lyrisk på én gang. Så udover hans nær-ideelle Wagner fortolkninger kan vi også mindes Gösta som den fremragende Mozart sanger han var i den tidlige del af karrieren.

  2. Ja, han var dejlig, jeg så den forestilling på Deutsche Oper og mindes endnu det dejlige samspil mellem Gösta og Eva Johansson. Det var også den første DVD jeg fik, så jeg kan gense denne dejlige opsætning af Mestersangerne.

  3. Meget imponerende stemme, betagende i sin styrke og lethed og fine nuanceringer i det følelsesfulde udtryk.
    Hvem vil ikke have lyst til at drages mod ham, som det illustreres i Eva Johanssons bevægelse hen imod ham.
    Også artikulationen er fornem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira