Dagens tenor – Peter Lindroos – Glædelig jul!

lindroosNormalt plejer tenorjulekalenderen af slutte med Adolphe Adams julesang på svensk. Det gør den også i år, men ikke med Jussi Björling, som ellers har gjort det  fire år i træk. I år giver jeg den sidste låge til en sanger, som gav mig så utroligt mange fantastiske aftener på Det Kongelige Teater i 80’erne og 90’erne.

Peter Lindroos får lov til at lukke og slukke julekalenderen for i år – tusind tak til alle jer, der har fulgt med, kommenteret og kommet med gode forslag til tenorer til kommende låger. Jeg håber, at du har gjort et par nye opdagelser af tenorer, du ikke kendte, undervejs – og måske også nydt lidt af genkendelsens glæde ind i mellem. Det var en fornøjelse at finde klip frem – godt, at der kun er lidt over 11 måneder til næste kalender begynder. Der er jo tenorer nok at tage af, heldigvis!

Rigtig gædelig jul!

6 thoughts on “Dagens tenor – Peter Lindroos – Glædelig jul!

  1. Peter Lindroos var en vidunderlig tenor og et stort aktiv for Det kongelige Teater, jeg har oplevet ham utallige gange på DKT i sin tid med stor glæde, at han blev på DKT var grundet hans familie, eller tror jeg ikke han vi havde beholdt ham i Damnmark.
    Jeg har ikke haft tid til at høre alle kalendertenorerne, men det gør jeg i januar, tak for kalenderen og rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår <3 🙂

  2. Sjovt for jeg har hele vejen igennem årets bedste julekalender – Henriks tenorer- håbet på. at Peter Lindroos ville være juleaftens. Jeg er helt enig i prioriteringen. Han havde en af verdens smukkeste stemmer og hører klart til blandt de største. Jeg var også priviligeret at høre ham over 100 gange live i min barn og ungdom. Hans stemme var ren følelse. Jeg mødte ham igen personligt kort før hans tragiske død og sagde til ham, at ingen i verden kunne farve stemmen så smukt, som de klange han udtrykte, når han begræd Desdemonas død i Otello. Peter du er savnet.
    Tak til Henrik for en super julekalender.

  3. Jeg er fuldstændig enig med ovenstående.Peter var en fantaisk tenor.Hjælpsom ud over alle grænser, og kom med mange gode tip til en yngre kollega.Jeg havde den glæde at synge med ham i bl.a Otello som Jago.Sikke nogen aftner vi havde!Og også Siciliansk Vesper hvor jeg sang Monteforte.Frygtelig trist vi ikke har Peter mere.
    Glædelig Jul !

  4. Skønt at genhøre Lindroos’ vidunderlige klang. Han var med til at løfte DKT op i verdensklasse. Hørte ham i stort set alt fra 70’erne og frem. Han overraskede konstant med sine fortolkninger af et stort rollegalleri. Ham savner jeg også. Godt nytår og tak for kalenderen Henrik!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Overlay by Kaira